Inspannings - Conditietest voor sporters in az Vesalius

PERSBERICHT: Sporters kunnen vanaf april 2019 terecht in az Vesalius voor een maximale inspanningstest. Zo’n test, op de fiets of op de loopband, geeft een duidelijk beeld van je conditie en zegt bovendien iets over je trainingscapaciteiten. Tijdens de test is er altijd een cardioverpleegkundige en een sportarts aanwezig.


Vijf sportartsen uit de regio bundelen de krachten, samen met de dienst cardiologie van az Vesalius, om deze maximale inspanningstest aan te bieden. Zowel recreatieve als competitiesporters kunnen bij hen terecht.


Tijdens de test gebeurt een continue ECG- en gaswisselingsregistratie met een bepaling van de maximale zuurstofopname, ook parameters als bloeddruk en zuurstofsaturatie worden gemeten. “Zo krijgen we een goed beeld van de trainingstoestand van de sporter, kunnen individuele en specifieke hartslagzones worden bepaald en toekomstperspectieven ingeschat,” zegt sportarts Frank L’Hoëst.

Belangrijke informatie, want op basis van de resultaten kan er een trainingsschema worden opgesteld, zo verkleint de kans op blessures en wordt vaak sneller progressie geboekt.

Een afspraak maken

  • Via het secretariaat cardiologie van az Vesalius, tel. 012 39 70 84
  • Via Dr. Frank L’Hoëst, tel. 012 26 26 23