Wat is een HAIO ?

Een HAIO (Huisarts in opleiding) is een afgestudeerd arts die de eerste 3 jaar van zijn/haar loopbaan in een opleidingspraktijk meewerkt.

Onze opleidingspraktijk leidt sinds 2013 HAIO's op, telkens voor een periode van 12 maanden tot 18 maanden. 

Waarom een HAIO in onze praktijk ?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding.

De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen van de F.O.D. Volksgezondheid.


Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken, onder verantwoordelijkheid van Dr. L'Hoëst. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand.

Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u nog gemakkelijker in de praktijk terecht zal kunnen.


Praktisch

De HAIO heeft als HAIO inzage in uw Globaal Medisch Dossier zodat hij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.

Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. 
Ook gelden dezelfde tarieven als bij andere huisartsen dankzij een stempel op het getuigschrift voor verstrekte hulp dat u meekrijgt voor uw ziekenfonds. Op deze stempel staat ook het RIZIV-nummer van uw GMD-houdende huisarts.

De HAIO beschikt over een eigen consultatieruimte en u kan bij hem/haar ook met Bancontact betalen.