MAXIMALE INSPANNINGSTEST

Persbericht az Vesalius: Sporters kunnen vanaf april 2019 terecht in het ziekenhuis voor een MAXIMALE INSPANNINGSTEST. Zo’n test, op de fiets of op de loopband, geeft een duidelijk beeld van je conditie en zegt bovendien iets over je trainingscapaciteiten. Tijdens de test is er altijd een cardioverpleegkundige en een sportarts aanwezig.

Drie sportartsen uit de regio bundelen de krachten, samen met de dienst cardiologie van az Vesalius, om deze maximale inspanningstest aan te bieden. Zowel recreatieve als competitiesporters kunnen bij hen terecht.

Tijdens de test gebeurt een continue ECG- en gaswisselingsregistratie met een bepaling van de maximale zuurstofopname, ook parameters als bloeddruk en zuurstofsaturatie worden gemeten. “Zo krijgen we een goed beeld van de trainingstoestand van de sporter, kunnen individuele en specifieke hartslagzones worden bepaald en toekomstperspectieven ingeschat,” zegt sportarts Frank L’Hoëst.

Belangrijke informatie, want op basis van de resultaten kan er een trainingsschema worden opgesteld, zo verkleint de kans op blessures en wordt vaak sneller progressie geboekt.

Een afspraak maken

  • via Dr. Frank L’Hoëst, tel. 012 26 26 23


www.gezondheidenwetenschap.be

Wenst u als patiënt correcte, wetenschappelijk onderbouwde gezondheids-informatie ?

75% van de mensen verwerft gezondheidsinformatie op het 'ongecontroleerde' internet.

Daarom ontwikkelde CEBAM (Centrum voor Evidence Based Medecine) i.o.v. de' Vlaamse Gemeenschap de onafhankelijke website 'GEZONDHEID en WETENSCHAP' met betrouwbare gezondheidsinformatie op mensenmaat.

Je kan er 'patiëntenrichtlijnen' vinden alsook 'medianieuws onder de loep'.

Neem snel een kijkje op www.gezondheidenwetenschap.be !!!STÉÉDS je eID tonen !

Toon vanaf nu stééds je elektronische identiteitskaart (eID) aan het begin van de consultatie aub !

Je huisarts kan aan de hand van je identiteitskaart de online databank van je ziekenfonds raadplegen via het beveiligde elektronische netwerk MyCarenet. Op die manier beschikt hij over je meest recente gegevens.