Geïnformeerde toestemming

gepost op dinsdag 27 januari 2015

Dit is de goedkeuring die u als patiënt aan uw zorgverleners geeft om uw gezondheidsgegevens elektronisch én op een beveiligde manier met elkaar te delen rekening houdend met de regels inzake bescherming van uw persoonlijke levenssfeer !

Zo aanvaardt u dat de personen die u behandelen informatie over uw gezondheid met elkaar delen. Deze zorgverleners kunnen u beter behandelen als ze samenwerken en uw medische voorgeschiedenis kennen.

Alle gegevens die in het bezit zijn van zorgverleners kunnen worden gedeeld voor zover ze nuttig zijn voor uw behandeling.

U kunt op ieder ogenblik uw toestemming intrekken én u kunt bepaalde zorgverleners uitsluiten van toegang tot uw gegevens.

Hoe registreert u uw toestemming? via uw elektronische identiteitskaart (eID) op website https://www.ehealth.fgov.be/nl/burgers/on-line-diensten/ehealthconsent .

Veilig & betrouwbaar : alleen zorgverleners met wie u een zorgrelatie heeft, kunnen uw gegevens raadplegen !

Deze info opnieuw lezen of meer info ? Surf dan naar www.patientconsent.be

www.gezondheidenwetenschap.be

gepost op donderdag 8 januari 2015

Wenst u als patiënt correcte, wetenschappelijk onderbouwde gezondheids-informatie ?

75% van de mensen verwerft gezondheidsinformatie op het 'ongecontroleerde' internet.

Daarom ontwikkelde CEBAM (Centrum voor Evidence Based Medecine) i.o.v. de' Vlaamse Gemeenschap de onafhankelijke website 'GEZONDHEID en WETENSCHAP' met betrouwbare gezondheidsinformatie op mensenmaat.

Je kan er 'patiëntenrichtlijnen' vinden alsook 'medianieuws onder de loep'.

Neem snel een kijkje op www.gezondheidenwetenschap.be !!!

STÉÉDS je eID tonen !

Toon vanaf nu stééds je elektronische identiteitskaart (eID) aan het begin van de consultatie aub !

Je huisarts kan aan de hand van je identiteitskaart de online databank van je ziekenfonds raadplegen via het beveiligde elektronische netwerk MyCarenet. Op die manier beschikt hij over je meest recente gegevens.