Dienstverlening in kader van SPORTGENEESKUNDE:

De sportarts is een medisch specialist die zich bezighoudt met de diagnostiek, advisering en therapie van sportgerelateerde medische problematiek. De meerwaarde van de sportarts ligt vooral bij de integrale aanpak van de klachten. Hij maakt een analyse van de mogelijke oorzaken van de klachten (zoals bewegingsbeperkingen, zwakte van bepaalde spiergroepen, verkeerde trainingsopbouw, verkeerd schoeisel) en onderzoekt het functioneren van de gewrichten, botten, spieren en pezen. Op basis van de diagnose geeft de sportarts (trainings)adviezen en behandelingen en doet zo nodig onderzoeken waardoor de sporter weer zo snel mogelijk zijn/haar sportactiviteiten kan hervatten. Tevens geeft hij vaak adviezen om blessures in de toekomst te voorkomen. Een kleine greep uit de onderzoeken:

  • Behandelen van sportblessures
  • Begeleiding van sporters: opstellen van trainingsschema's, eetadvies,...
  • Maximale inspanningstesten in het ziekenhuis
  • Longfunctieonderzoek (Spirometrie)
  • Onderzoeken in kader van goedkeuring sportattest / preventief sportmedisch onderzoek
  • Second opinion


Alleen voor sporters?
Nee, je kunt bij een sportarts komen voor een consult ook al ben je geen sporter. Je kunt bijvoorbeeld komen om te vragen welke sport je het beste kunt gaan doen of als je niet weet of je sportniveau te hoog is.

Dr. L'Hoëst beschikt over een echografietoestel dat dient als extra diagnostische tool om zijn klinisch onderzoek kracht bij te zetten.


Je eigen huisarts wordt na het consult steeds op de hoogte gebracht.

Kijk even onder menuknop sportblessure, sportkeuring, maximale inspanningstesten voor meer duiding.