Biografie:

In 1990 startte ik op "Driekruisenstraat 53" mijn huisartsenpraktijk en werkte er gedurende 23 jaar als solo-arts. Tijdens de eerste praktijkjaren werkte ik ook als arts bij Kind & Gezin (het huidige "Huis van het Kind"), was ik arts bij het Rode Kruis en gedurende 16 jaar clubarts bij de Tongerse damesvolleybalploeg (eredivisie) en nadien 3 jaar bij de Tongerse mannenhandbalploeg (eredivisie).

Sinds 2012 werd ik door KULeuven erkend als praktijkopleider voor het opleiden van 'Huisartsen in Opleiding' (HAIO). Onze praktijk heeft 6 HAIO’s opgeleid. Zij leerden van mij maar ik evenzeer van hen. Dit was een kruisbestuiving waardoor ik steeds zeer alert en medisch up-to-date bleef. 

In 2013 breidde de praktijk uit met een 2de gebouw (Driekruisenstraat 55). Een multidisciplinair team werd een feit want vanaf dan was er een klinisch psychologe, diëtist, logopedist en een vast secretariaat.

Maar met de jaren nam de werkdruk toe, voornamelijk door een steeds groeiende praktijk. Bovendien hebben de twee intense covid19-jaren de eerstelijnszorg (en zéker ook de huisartsen) extra belast.

Deze feiten en een aaneenschakeling van enkele, persoonlijke medische gebeurtenissen van de laatste 5 jaar hebben mij doen inzien dat mijn grenzen steeds meer en meer op de proef werden gesteld. Zo heb ik besloten geen jonge artsen meer op te leiden, mijn huisartsengeneeskunde in te perken tot een "meer aanvaardbaar" volume en mijn tweede passie, de sportgeneeskunde, in al zijn facetten nog meer uit te diepen (i.e. sportgerelateerde onderwerpen zoals sportadvies, preventie / diagnose en behandeling van (sport)blessures, infiltraties en daarnaast sportkeuringen o.v.v. de verschillende sportfederaties en de maximale inspanningstesten in het ziekenhuis az Vesalius op donderdagnamiddag).

Sinds 2023 werk ik dus verder als solo-huisarts & sportarts in het pand “Driekruisenstraat 55”. Ook alle paramedische en logistieke activiteiten vinden enkel nog plaats in het gebouw '55'.

Belangrijke info: de praktijk is vanaf 2023 op donderdagnamiddag en donderdagavond gesloten. Deze momenten geven mij de mogelijkheid om zelf continu bij te scholen of sporters te begeleiden of om zelf een adempauze in te lassen.

Sportieve groeten,

Dr. L'Hoëst Frank - januari 2023