Maximale InspanningstestDeze test, op de fiets of loopband, geeft een duidelijk beeld van uw conditie en zegt bovendien iets over uw trainingscapaciteiten. De test is bedoeld voor recreatieve en competitiesporters en gebeurt altijd in het bijzijn van een cardioverpleegkundige en Dr. L'Hoëst als sportarts. Deze testen gaan enkel door in het az Vesalius te Tongeren.


Verloop

1. kennismakingsgesprek en vooronderzoek
Tijdens een verkennend gesprek willen we een zo volledig mogelijk profiel bekomen van de sporter. Er wordt gevraagd naar de relevante persoonlijke en familiale medische voorgeschiedenis, en naar de sportieve activiteiten en ambities. We proberen altijd rekening te houden met de beschikbare trainingstijd en de individuele beperkingen. Dit gesprek vindt plaats in het kabinet van Dr. L'Hoëst i.e. Driekruisenstraat 55 in Tongeren. Tijdens deze consultatie wordt er een hartfilmpje gemaakt en eventueel een bloedname. 

2. inspanningstest in az Vesalius
U kiest een fietstest of een looptest, die ongeveer een uur duurt. Tijdens deze test neemt de intensiteit progressief toe tot uitputting of ervaring van klachten. 
Tijdens deze test gebeurt een continue ECG- en gaswisselingsregistratie, met o.a. bepaling van VO2-max, uw maximale zuurstofopname. Gelijktijdig worden ook parameters als bloeddruk en zuurstofsaturatie gemeten.
Om dat alles te kunnen meten draagt u een masker, waaraan we u vooraf laten wennen en worden er elektroden aangebracht op uw lichaam.
Op het einde volgt een cool-down fase. Tijdens deze fase draagt u nog steeds elektroden en masker, waardoor belangrijke parameters nog steeds geregistreerd worden. De inspanningstest vindt plaats in het az Vesalius te Tongeren.

3. bespreking van het resultaat
Het resultaat van de test wordt op een later moment besproken. Het voordeel hiervan is dat er op een rustige manier kan worden gekeken naar prestatieniveau en trainingszones.
De resultaten worden altijd doorgestuurd naar uw huisarts.
Het bespreken van de resultaten vindt plaats in het kabinet van Dr. L'Hoëst i.e. Driekruisenstraat 55 te Tongeren.


Kosten

Een maximale inspanningstest kost 130,00 €. In dit bedrag is alles inbegrepen: het kennismakingsgesprek/vooronderzoek, de test op de fiets of loopband en de bespreking van het resultaat. Mocht er tijdens fase 1 (kenningsmakingsgesprek en vooronderzoek) een bloedname noodzakelijk zijn, dan ontvangt u hiervan wel rechtstreeks een kleine factuur van het Labo.

Uitrusting

  • draag gemakkelijke sportkledij en propere sportschoenen
  • breng een handdoek mee
  • drink vooraf voldoende, breng eventueel een drinkbus mee voor na de test
  • U dient géén geld mee te brengen 
  • breng wel stééds uw eID mee aub.


Afspraak maken

Via het secretariaat van Dr. L'HOËST 012/26.26.23