Een COVID-test voor u op reis vertrekt

Vanaf 7 juni kan u dagelijks tussen 08.00 en 10.00 uur terecht in het triagecentrum van het az VESALIUS ziekenhuis te Tongeren voor een coronatest in het kader van een reisattest. Een aanvraagformulier van uw huisarts is niet nodig, u moet wel zelf vooraf een afspraak maken.

Volg deze stappen om een afspraak te maken

  1. Dit kan via de website van het az Vesalius: https://www.azvesalius.be/nl/covid-19/covid-test-voor-een-reisattest/    Klik bij TRIAGE REIZIGERS AZV op de blauwe knop "maak afspraak" 
  2. Kies uw datum (vanaf 7 juni)
  3. Kies een vrij tijdslot
  4. Vul bij "reden" uw rijksregisternummer in
  5. Klik op de blauwe knop "bewaar"


Wanneer moet ik mij laten testen?

Zoek eerst de reisadviezen op die gelden voor uw bestemming. Dit kan via de website van Sciensano (https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/voor-het-vertrek).

Voor de meeste landen geldt dat er een bewijs van een negatieve PCR-test in de vorm van een Engelstalig rapport moet worden voorgelegd. En dat de afname maximum 72 uur voor aankomst op de bestemming gebeurd moet zijn.


Wanneer krijg ik het resultaat van mijn test?

Het laboratorium streeft naar een antwoordtijd van maximum 24 uur.


Hoe wordt het resultaat van de test gecommuniceerd?

Dat gebeurt via e-mail. Als u zich komt laten testen moet u uw e-mailadres doorgeven aan de baliemedewerker. Controleer zeker of het e-mailadres correct is. Binnen de 24 uur wordt het resultaat u via e-mail met een Engelstalig rapport bezorgd.

Bel dus niet zelf naar het labo. De medewerkers hebben geen tijd om deze telefoons te beantwoorden en mogen vanwege de wet op de privacy geen testresultaten telefonisch doorgeven.


Hoeveel kost zo'n test?

65 euro, en dat bedrag moet meteen betaald worden. Probeer zoveel mogelijk elektronisch (via bancontact) te betalen.