Wat is een HAIO ?

Een HAIO (Huisarts in opleiding) is een afgestudeerd arts die de eerste 3 jaar van zijn/haar loopbaan in een opleidingspraktijk meewerkt namelijk 12 maanden in een huisartsenpraktijk, gevolgd door 6 maanden in een ziekenhuis en afsluitend de laatste 18 maanden terug in een huisartsenpraktijk.

Onze opleidingspraktijk leidt sinds 2012 HAIO's op, telkens voor een periode van 12 maanden tot 18 maanden. 

Waarom een HAIO in onze praktijk ?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding.

De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen van de F.O.D. Volksgezondheid. Een opleidingspraktijk wordt voortdurend aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en in opleidingstechnieken mee op te volgen. De aanwezigheid van een HAIO betekent dan ook vaak een garantie voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiënten van mijn huisartsenpraktijk.


Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken, onder verantwoordelijkheid van Dr. L'Hoëst. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand.

Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u nog gemakkelijker in de praktijk terecht zal kunnen.


Praktisch

De HAIO heeft als HAIO inzage in uw Globaal Medisch Dossier zodat hij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.

Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. 
Ook gelden dezelfde tarieven als bij andere huisartsen dankzij een stempel op het getuigschrift voor verstrekte hulp dat u meekrijgt voor uw ziekenfonds. Op deze stempel staat ook het RIZIV-nummer van uw GMD-houdende huisarts.

De HAIO beschikt over een eigen consultatieruimte en u kan bij hem/haar ook met Bancontact betalen.

Een HAIO neemt in dezelfde periode verlof als uw huisarts met andere woorden een HAIO werkt steeds parallel met uw huisarts.